На Львівщині зафіксували три випадки сексуальної експлуатації

Від трудової експлуатації переважно страждають чоловіки, від сексуальної – жінки

Як повідомляє Depo.Львівз посиланням на "Львівський портал", торік в Україні 1191особа визнана постраждалою у сфері торгівлі людьми. З них 94 відсотки – це трудова експлуатація. Про це сьогодні, 14 березня, під час прес-конференції на тему: "Навіщо працедавцю мій паспорт?", яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник управління з боротьби зі злочинами, пов'язаними із торгівлею людьми, ГУ Національної поліції у Львівській області підполковник поліції Сергій Молотов.

За його словами, від трудової експлуатації переважно страждають чоловіки, від сексуальної – жінки.

"Минулого року у Львівській області було виявлено чотири випадки торгівлі людьми. З них тільки один випадок – трудова експлуатація, а інші три – сексуальна. Ці жінки їхали у країни Євросоюзу та Арабські Емірати для надання сексуальних послуг. А ось якщо у людей забирали паспорти чи не оплачували їхню працю, чи ще якось їх експлуатували, то ці люди не звертаються до правоохоронних органів за допомогою", – зауважив підполковник Молотов.

Також, за його словами, тяжким злочином вважається торгівля неповнолітніми чи експлуатація дітей. Позаминулого року працівники управління з боротьби зі злочинами, пов'язаними із торгівлею людьми, ГУ Національної поліції у Львівській області затримали осіб, які везли немовля до Німеччини.

"Громадянин Німеччини ніколи не був в Україні, мати дитини не була за кордоном, тобто вони ніколи не зустрічалися. Проте цей громадянин, чомусь, визнав своє батьківство. Зараз дитина – в притулку. А ті, хто віз дитину за кордон, сидять в СІЗО. Вже є вирок суду, проте подана апеляція", – розповів Молотов.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme