На Кубані судитимуть людину за пост у соцмережі

Фігурантом кримінального переслідування став 25-річний житель Геленджика, його підозрюють в розміщенні матеріалів екстремістського характеру в мережі

На Кубані судитимуть людину за пост у со…

Як передає Depo.Кубань із посиланням на "Голос Кубані", кримінальну справу порушили за ч. 1 ст. 282 КК РФ (дії, спрямовані на збудження в суспільстві ненависті, ворожнечі і приниження гідності групи осіб за ознаками національності, вчинені публічно, з використанням мережі Інтернет).

За відомостями видання, санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

За версією слідства, чоловік, використовуючи комп'ютер, у 2014 році розмістив на своїй сторінці відеофайл. За дорученням слідчих було проведено лінгвістичне дослідження.

"Згідно з висновками проведеної лінгвістичної експертизи, опублікований матеріал містив висловлювання, які сприяли порушенню ненависті і ворожнечі за ознаками національності та походження. Дані дії вчинені публічно і носили відкритий характер, оскільки були доступні численному колу осіб. Розслідування кримінальної справи триває", - повідомили у Слідкомі по Краснодарському краю.

Аналогічний випадок стався минулого тижня, тоді стало відомо, що в Краснодарі на 18-річного хлопця завели кримінальну справу через розміщені аудіо та відео записів на особистій сторінці в одній із соціальних мереж.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme