UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Микита Кожум'яка" посів друге місце у латвійському прокаті

Мультфільм вітчизняного виробництва вже побачили 165 тисяч глядачів світу

"Микита Кожум'яка" посів друге місц…

Український анімаційний фільм "Микита Кожум'яка" посів друге місце у латвійському прокаті, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією "Держкіно України".

Мультфільм, створений за підтримки українського Держкіно, за результатами першого вікенду, поступився тільки "Логану".

"На сьогодні українську стрічку в світовому прокаті вже побачило понад 165 тисяч глядачів. Збори у Польщі перевершили навіть українські і склали 565 566 USD. Результати прокату в Туреччині дещо нижчі, але це все одно успіх для українського мультфільму - 169 228 доларів", - йдеться на сайті.

В Україні "Микита Кожум'яка" за перший вікенд зібрав понад 5 млн. грн, а в цілому за період прокату - 12 млн. грн. (429,578 USD) і його побачило понад 200 тис. українських глядачів.

Також зазначається, що прокат TheDragonSpell стартував у Литві та Естонії. Наступними українську стрічку побачать В'єтнам і Угорщина.

"Цього тижня прем'єра в Казахстані перевершила всі наші очікування. Думаю, що однією з причин став дубляж мультфільму казахською мовою",- каже продюсер Дмитро Бєлінський.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив, що досвід прокату Микити Кожум'яки показує велику перспективу української анімації, як на внутрішньому, так і на світовому ринках.

Нагадаємо, загалом прокат мультфільму заплановано у 20 країнах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme