Львівського директора судитимуть за мільйонні збитки

У Львові судитимуть директора підприємства, який завдав чотирьом сільськогосподарським товариствам збитків на понад 7,5 млн грн

Як повідомляє Depo.Львів, за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2, Залізничним відділом поліції завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, тобто вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2015 року обвинувачений, маючи на меті незаконне збагачення, переконав директорів чотирьох сільськогосподарських Товариств з обмеженою відповідальністю укласти з його приватним підприємством договори поставки зернових та олійних культур.

Відповідно до даного договору приватному підприємству останні зобов'язувались окремими партіями поставляти зернові та олійні культури, за які зловмисник наперед не мав наміру розраховуватися.

Відтак чотирма товариствами у грудні 2015 року поставлено на елеватор у Хмельницьку область обумовленого товару на загальну суму 7, 5 млн грн, який у подальшому вивезено із вищевказаного елеватора та реалізовано приватним підприємством обвинуваченого.

Таким чином потерпілим спричинено збитків на загальну суму 7, 5 млн грн.

В ході досудового розслідування кримінального провадження до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Крім того, представниками потерпілих сільськогосподарських товариств у межах кримінального провадження заявлено цивільні позови про відшкодування завданих збитків.

За вчинення даного злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

На даний час, справа перебуває на розгляді у Залізничному районному суді Львова.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme