ІДІЛівці захопили стратегічний регіон на північ від Мосула

Терористи з ІДІЛ з боями зайняли регіон Бадуш, який має стратегічне значення для невизнаної держави

Про це повідомив майор іракської армії Абдульазіз ад-Делімі, повідомляє Depo.ua з посиланням на Anadolu.

"За словами майора, терористи ІДІЛ напали на населений пункт Хамідат, висадивши в повітря три заміновані автомобілі і застосувавши ракети, міномети і важке озброєння", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в результаті масованої атаки всього за годину контроль над регіоном Бадуш перейшов від армії до бойовиків.

Ад-Делімі повідомив, що міжнародна коаліція почала завдавати авіаударів по об'єктах ІДІЛ.

"У результаті боїв багато військовослужбовців загинули й отримали поранення. Інформації про нічні втрати поки що немає. Над регіоном піднімаються клуби диму. Ми вже звернулися до центрального командування армії з проханням відправити підкріплення", - сказав військовий.

Регіон Бадуш має стратегічне значення, оскільки через нього проходить дорога, що веде до підконтрольних "Ісламській державі" районів.

Іракські військові також підтвердили інформацію про повне оточення західного Мосула. За оцінками представників антиісламістської коаліції, в західній частині міста досі знаходяться близько двох тисяч джихадистів, а також майже 700 тисяч цивільних, яких бойовики ІД використовують як живий щит.

Зазаначимо, прем'єр-міністр Іраку Хайдер Аль-Абаді заявив, що наступ урядових військ з метою відбити місто Мосул від бойовиків "Ісламської держави" досяг кінцевої стадії.

Виступаючи на прес-конференції у вівторок ввечері, він попередив повстанців, що вони мають можливість здатися, або будуть вбитими.

"Битва зараз перебуває в завершальній стадії. ІДІЛ з кожним днем перебувають в більш обмеженому просторі, це їхні останні дні", - сказав Абаді.

Нагадаємо, 20 лютого прем'єр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про те, що Ірак починає масштабну операцію з визволення західної частини Мосула від бойовиків ІДІЛ.

18 січня сили безпеки Іраку звільнили від ІДІЛ схід Мосула. Під контроль було взято східний берег річки Тигр.

8 березня армія Іраку взяла під контроль останню велику дорогу з західного Мосула, який контролювали бойовики-ісламісти.

Представники Пентагону та іракські військові зазначили, що ватажок ІДІЛ втік з Мосула до Сирії з метою перегрупування сил.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme