Держслужбовці з Харківської області стажуватимуться в Німеччині, - Світлична

Реалізація програми з навчання держслужбовців Харківської області в Берліні буде продовжена

Держслужбовці з Харківської області стаж…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської ОДА, про це домовилися голова Харківської ОДА Юлія Світлична і директор Європейської академії Берліна Екерт Штратеншульте.

Під час зустрічі, яка відбулась 15 березня, Світлична зазначила, що реалізація цієї програми знаходиться під її особистим контролем, і подякувала представникам іноземної делегації за те, що державні управлінці мають можливість навчитися досвіду одного з лідерів Європейського Союзу.

"Проект, який ми з вами реалізуємо, мені здається досить успішним. Велика кількість держслужбовців з Харківської області побували на стажуванні в Німеччині, вивчивши впровадження реформ в Європейському Союзі. Повернувшись, вони готові імплементувати цей досвід на території області", - зауважила керівник області.

У свою чергу Штратеншульте зазначив, що німецька сторона зацікавлена в продовженні співпраці в рамках програми. Її планують дещо змінити і проводити частину навчання віддалено, а частину - безпосередньо в Берліні, де учасники зможуть поспілкуватися і подискутувати з експертами.

"Також ми пропонуємо семінар, який називається "Тренінг для тренерів". Ми хочемо повторно запросити учасників попередніх наших семінарів для того, щоб навчити їх проводити тренінги і навчати своїх колег. Ми сподіваємося, що завдяки таким змінам у програмі зацікавимо вас брати участь у ній. Тому що, як і раніше, нам дуже важливо саме вас підтримувати в цьому процесі реформ. Хочу вас запевнити, що для Німеччини ситуація в Україні є дуже важливою", - наголосив Штратеншульте.

За його словами Штратеншульте, програма реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, фінансову частину питання повністю бере на себе німецька сторона.

"Ми зацікавлені в продовженні цієї програми і готові надати технічну та організаційну допомогу в підготовці курсів", - підсумувала Світлична.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme