Черкаська міськрада ухвалила звернення щодо блокади Донбасу

Черкаська міська рада з третьої спроби підтримала звернення до президента України, Кабінету міністрів і Верховної Ради щодо блокади Донбасу

Черкаська міськрада ухвалила звернення щ…

15 березня, після двогодинного обговорення, Черкаська міська рада з третьої спроби таки підтримала звернення до президента України, Кабінету міністрів і Верховної Ради щодо блокади Донбасу,запропоноване депутатом від ВО "Черкащани" Павлом Карасем, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Інфоміст.

За останнє запропоноване звернення проголосували всі депутати, окрім "Свободи" та "Самопомочі". У "Свободі" пояснили таке голосування "розмитістю" проекту рішення.

"Ми проти такого ліберального рішення", - зазначив депутат-свободівець Іван Косенко.

Депутат від "Батьківщини" Роман Діскант запропонував деталізувати проект рішення Карася. Зокрема, вимагати відпустити всіх затриманих блокувальників Донбасу, покарати винних у їхньому побитті, визнати Росію - країною-агресором, ввести воєнний стан у зоні АТО, а також заборонити торгівлю з окупантом. Депутати підтримали цю пропозицію.

Раніше, міськраді не вистачило голосів на підтримку звернення по блокаді Донбасу, ініційованого фракцією "Свобода", його підтримали лише 19 депутатів. Не підтримали звернення депутати від "Партії вільних демократів", "Блоку Петра Порошенка" та "Черкащан". Натомість "за" проголосували депутати від "УКРОПу", "Самопомочі" та "Свободи".

Нагадаємо, що 14 березня біля приміщення Черкаської обласної державної адміністрації відбувся мітинг, присвячений силовому розгону блокади Донбасу та затриманню учасників акції. На захід прийшли близько сотні черкащан.

Під час заходу активісти звели із піддонів п'ять собачих будок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme