UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

48-річний доброволець "Подолянин" отримує військову освіту

За плечима бійця - Піски, Донецьке летовище, Світлодарська дуга

48-річний доброволець "Подолянин" отриму…

Доброволець Олександр Карась із позивним "Подолянин" вирішив пов'язати свою подальшу долю з армією, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на інформацію прес-офіцера Андрія Агєєва.

Зараз він навчається на офіцерських курсах в Академії сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного, що у Львові. Втім, "Подолянин" - дуже незвичайний курсант. Йому 48. За його плечима - Піски, Донецьке летовище, Світлодарська дуга. Командування першою штурмовою ротою ДУК "Правий сектор" і посада начальника штабу 5-го батальйону ДУК.

"Підйом о шостій ранку, руханка, сніданок і заняття цілий день" - описує свій день боєць.

Влітку 2016 року Олександр Карась, разом із десятками хлопців, що пішли за своїм незмінним командиром, підписав контракт із ЗСУ. Так молодший сержант Карась став командиром мінометної батареї першого батальйону 54 ОМБр.

"У будь-якому процесі має бути прогрес", - пояснює командир рішення "легалізуватися". Стосується це просте правило і його рішення навчатися, ніколи не відмовлятись від можливості отримати нові знання.

"Це вже третя моя "учєбка", - сміється "Подолянин", який до Майдану та війни був приватним підприємцем. Незабаром він знову повернеться на передову.

Говорить про свою справу з любов'ю: "У мінометки на "передку" є два види готовності - "черговий режим" і, власне, робота. Розрахунки готові по першій команді і вдень, і вночі працювати по заданих цілях. Якщо "орки" починають смикатись у бік наших позицій - за дві-три хвилини отримують по зубах, а потім вже традиційно запрошують "режим тиші". Кожну ніч пробують нас "на слабо", тому хлопці й сплять, не роздягаючись. Всі вони вже пройшли бойове хрещення, всі працювали під вогнем ворожих батарей, але ніхто не злякався. Бо кожен розумів, що від них залежить життя їхніх побратимів."

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme