UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запуск Харківського тракторного заводу є етапом розвитку машинобудування області, - Світлична

Голова Харківської ОДА Юлія Світлична провела виїзний прийом громадян на Харківському тракторному заводі

Запуск Харківського тракторного заводу є…

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі Харківської ОДА, співробітники підприємства зверталися до Світличної по допомогу у вирішенні різних питань соціального характеру.

За відомостями прес-служби, зокрема, працівники ХТЗ просили сприяти у наданні медичної допомоги, порушували питання, пов'язані з призначенням субсидій, проблемами побутового характеру. Низка питань стосувалася надання матеріальної допомоги на лікування співробітників заводу. Заяви всіх, хто просив допомоги, за зверненням Світличної, будуть розглянуті профільною комісією обласної адміністрації.

"Ми закладаємо в обласному бюджеті чималі кошти для надання матеріальної допомоги людям, які опинилися в складних обставинах. Тим, хто справді потребує такої підтримки, вона буде надана в максимально можливому обсязі", - зазначила Світлична.

Вона доручила керівникам Департаменту соціального захисту та Управління охорони здоров'я Харківської ОДА взяти під особистий контроль вирішення питань, пов'язаних з соціальним і медичним забезпеченням громадян, які прийшли на прийом.

Також Світлична звернулася до керівництва заводу та представників профспілки з проханням підтримувати співробітників підприємства, що опинилися у важкій ситуації.

Під час робочої поїздки на завод голова ОДА також проінспектувала роботу підприємства. Вона ознайомилася з роботою цехів та поспілкувалася з керівництвом заводу, пообіцявши подальшу підтримку підприємству.

"Було багато питань щодо долі заводу, але завдяки спільним зусиллям держави, особисто Президента України Петра Порошенка, інвестора, завод вдалося запустити, - зазначила Світлична. - Сьогодні головне завдання інвестора - виконати зобов'язання, взяті перед державою і перед трудовим колективом. Найважливіше - щоб у людей була робота і заробітна плата".

Світлична підкреслила, що запуск ХТЗ - один з етапів розвитку машинобудування області, яке є основою економіки Харківщини.

Виконавчий директор ХТЗ В'ячеслав Шевченко повідомив, що з моменту запуску підприємство випустило 107 тракторів, у середньому на заводі виробляють 7 тракторів на добу.

Як повідомляв Depo.Харків, ХТЗ після 10-місячного вимушеного простою відновив роботу на початку січня 2017 року. У березні підприємство відвідав президент Петро Порошенко.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme