За інформацію силових структур, порушень під час вчорашніх подій в Кривому Торці не було, - Луценко

Генпрокурор повідомив про те, що поки порушень з боку правоохоронців під час учорашніх затримань в Кривому Торці не зафіксовано, а також запропонував блокувальникам свій варіант

Про це Юрій Луценко розповів на брифінгу, передає Depo.ua.

Аналізуючи ситуацію з блокадою, Луценко згадав події Революції гідності. "Майдан тиснув на владу, а не на державу, не на економіку. Ніколи Майдан не зупиняв металургійну галузь чи атомні станції, чи не перекривав Дніпро – бо той тече не з України", - нагадав генпрокурор.

"Є ряд справедливих питань, які поставили протестувальники. Тому, якби мені дозволили, я б звернувся до добровольців, з якими добре знайомий, до ветеранів україно-російської війни з простою пропозицією – створюйте десятки і заступайте до моніторингу того, що відбувається при вантажообороті. Це правильно, нормально і законно", - зазначив Юрій Луценко.

Щодо можливих порушень з боку силовиків, генпрокурор повідомив: "За інформацією від правоохоронних структур – порушень законності щодо затримання людей і вилучення зброї, яка утримувалася незаконно, не зафіксовано. Якщо до мене звернуться постраждалі із медичними довідками, журналісти із відеодоказами – я безумовно зареєструю кримінальне провадження і перевірю законність дій силових структур".

Але, за словами Луценка, "на сьогодні, вважаю, законність відновлена згідно чинного законодавства і задля загального блага".

Нагадаємо, що на брифінгу Юрій Луценко також розповів про те, скільки справ із заочного правосуддя на цей момент уже знаходиться в суді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme