Вночі чернівецькі депутати звернулися до Порошенка з вимогою визнати АТО війною та звільнити Авакова

На нічній сесії міської ради Чернівців депутати ухвалили звернення до президента України Петра Порошенка з вимогою припинити торгові відносини з окупованими територіями Донбасу

Як передає Depo.Одеса з посиланням на "Тиждень.ua", сьогодні, 14 березня, посеред ночі депутати міської ради Чернівців зібралися на екстрене засідання на вимогу активістів, які виступили з протестом проти затримання учаників блокади у Кривому Торці. Чернівецька міськрада під час екстреної позачергової сесії ухвалила звернення до президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради Андрія Парубія, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Депутати вимагають негайно звільнити затриманих під час розгону учасників блокади Донбасу, а також відправити у відставку начальника ГУ Нацполіції у Донецькій області В'ячеслава Аброськіна, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, керівника АТЦ СБУ Віталія Малікова.

Крім того, депутати висунули вимогу про припинення взаємовідносин з окупованими районами Донецької і Луганської областей і заборону в Україні товарів російського виробництва.

Очікується, що вранці 14 березня в Чернівцях з питань блокади Донбасу на позачергову сесію збереться і обласна рада.

Депутати просять визнати АТО війною, яка ведеться проти України країною-агресором Російською Федерацією, а також взяти під контроль держави України стратегічні об'єкти, які перебувають у руках російського капіталу, націоналізувати стратегічні підприємства, які забезпечують життєдіяльність країни та регіонів і контролюються російським капіталом, зокрема, ПАТ ЕК "Чернівціобленерго".

Так, контроль за виконанням рішення поклали на Чернівецького міського голову Олексія Каспрука.

Нагадаємо, ввечері 13 березня в СБУ заявили про затримання 43 людей зі зброєю в зоні проведення АТО на Донеччині. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що затриманих допитують.

Акції на підтримку затриманих учасників блокади Донбасу відбулися ще в трьох містах - Чернівцях, Львові та Рівному.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернівці

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme