Вінницькі прихильники блокади Донбасу перенесли свій мітинг в кабінет голови облради

Голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник погодився виконати умови мітингарів

Вінницькі прихильники блокади Донбасу пе…

У Вінниці група протестувальників, що вимагає звільнення затриманих у Кривому Торці, наполягає на тому, щоб голова обласної ради Анатолій Олійник негайно підписав розпорядження про скликання позачергової сесії, передає кореспондент Depo.Вінниця.

Активісти, які пообіді помітингували біля будівлі ОДА, згодом зайшли в адмінбудівлю, де наполягли на зустрічі з головами обласної ради та адміністрації.

Голова облради Анатолій Олійник та голова облдержадміністрації Валерій Коровій зустріли активістів у конференц залі. Там люди висловили свої вимоги та почали наполягати, щоб голова облради скликав позачергову сесію, основним питанням порядку денного якої має стати звернення до президента, прем'єр-міністра, голови Верховної ради та генпрокурора.

Анатолій Олійник наголосив, що для цього йому необхідна консультація юриста облради. Мовляв, він хоче уникнути будь-яких юридичних помилок, за які йому довелось би відповідати перед законом.

В кабінеті голови до розмови приєдналась юристка облради Алла Олійник. Вона зауважила, що сесію можна буде скликати тільки після того, як відповідне питання розгляне хочаб одна постійна комісія обласної ради і президія.

Олійник наголосив, що він не відмовляється скликати позачергову сесію і дав доручення готувати всі необхідні для цього документи. Частина активістів залишились в кабінеті голови облради, допоки відповідальні працівники готують проект розпорядження про скликання позачергової сесії.

Нагадаємо, що вчора, 13 березня, близько 21:30 біля будівлі обласного управління служби безпеки України розпочалась акція протесту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme