UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Вінниці затримали двох переселенців-шахраїв, які видурили у довірливих людей понад два мільйони (ФОТО, ВІДЕО)

Зловмисники телефонували на випадкові номери стаціонарних телефонів та під приводом "звільнення" родичів з поліції видурювали чималі суми грошей

У Вінниці затримали двох переселенців-ша…

Працівники Головного управління Нацполіції у Вінницькій області та Управління СБУ Вінниччини затримали злочинну групу шахраїв, які заволоділи понад 2 мільйонами гривень. Про це повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на прес-службу поліції Вінниччини.

До 70-річної вінничанки на стаціонарний домашній телефон зателефонував шахрай і, назвавшись її онуком, розповів, що потрапив у аварію. Потерпілій дівчинці, яку він начебто збив, на операцію терміново потрібні 3 000 доларів США. Зловмисник пообіцяв, що після передачі грошей жодних претензій потерпіла не матиме і онук уникне кримінальної відповідальності. Гроші вона мала передати чоловіку на зупинці громадського транспорту неподалік її будинку. Пенсіонерка сказала, що таких грошей вона немає, а може віддати золотий ланцюжок з хрестиком своєї покійної дочки.

Коли жінка віддала золоті прикраси незнайомцю, в неї виникли підозри щодо онукових проблем, і вона навіть намагалась зупинити таксі, на якому приїхав чоловік. Вже вдома пенсіонерка зателефонувала онуку і звернулась з заявою до поліції.

Протягом години оперативники карного розшуку затримали зловмисника та його спільника. Ними виявились 39 та 41-річні переселенці з Луганська. Обидва мають судимості за крадіжки, шахрайства та наркозлочини. Під час затримання на одному із шахраїв був ланцюжок з хрестиком, який йому віддала пенсіонерка.

За словами Юрія Педоса, під час проведення санкціонованого обшуку у квартирі, де проживали затримані, поліція вилучила іноземну валюту на суму близько 150 000 гривень, золоті вироби, банківські картки, відмички та наркотичні засоби.

Як з'ясувалося, протягом року зловмисники таким чином заробили понад 2 мільйони гривень. Серед жертв зловмисників – близько двох десятків вінничан, які віддали шахраям понад 100 тисяч гривень. Зараз поліція встановлює причетність затриманих осіб до вчинення аналогічних злочинів на території країни. Вже відомо, що вони мали спільників у Черкаській та Дніпропетровській областях. Особи їх встановлені. Крім того, поліція з'ясувала, що один з учасників злочинної групи перебуває в місцях позбавлення волі на території Луганської області, підконтрольній бойовикам.

За такі злочини їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme