UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Трампа просять не сприймати буквально його слова про "прослушку"

Заява президента США Дональда Трампа про те, що попередній глава держави Барак Обама прослуховував його телефонні розмови, не слід розуміти буквально

Про це заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, передає Depo.ua з посиланням на Російську службу Бі-бі-сі.

Спайсер заявив, що Трамп не звинувачував ні в чому конкретному свого попередника.

"Президент використовував слово "прослушка" в лапках, що означало спостереження та інші дії в широкому сенсі", - сказав Спайсер журналістам.

"Існує безліч тактик, які можуть бути використані для спостереження за кимось - через прослуховування телефонних розмов або іншими шляхами", - додав він, не вдаючись у подробиці.

Між тим міністерство юстиції попросило дати йому більше часу на вивчення цих звинувачень.

Комітет палати представників з питань розвідки і безпеки раніше попросив відомство надати будь-які докази твердженням президента до понеділка 13 березня. Однак представниця міністерства сказала, що мін'юсту потріен "додатковий час на те, щоб встановити, чи існують які-небудь відповідні документи". Незважаючи на неодноразові запити, Білий дім досі не надав жодних свідчень на користь звинувачень, висунутих Трампом.

Нагадаємо, комітет з розвідки палати представників Конгресу США зажадав від Білого дому до понеділка надати докази на користь заяв Трампа про прослуховування його телефонів Обамою.

Трамп звинуватив свого попередника Барака Обаму у прослуховуванні його телефону під час виборчої кампанії.

Речник Барака Обами Кевін Льюїс заявив, що звинувачення є брехнею, оскільки такі дії виходять за рамки повноважень президента.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme