У розвинених країнах узято чіткий тренд на деофшоризацію і посилення оподаткування, - Ігор Кушнарьов

В ході прес-конференції про глобальні зміни правил на світових фінансових ринках були проаналізовані поточні глобальні, системні зрушення в сфері оподаткування, фінансів і банківського сектору

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Українські новини".

Зокрема, відомий фінансист, інвестор і правознавець Ігор Кушнарьов заявив, що на найбільших ринках - США і Європи - узятий чіткий тренд на деофшоризацію, посилення оподаткування та декларування капіталу.

Сьогодні напівлегальні офшорні схеми, до яких всі звикли, вже не працюють. Законодавство в сферах фінансів і банків постійно посилюється. Це добре видно на прикладі скандалів за участю політиків, державних службовців і бізнесменів - вихідців з колишніх республік СРСР і країн соцтабору.

За словами Ігоря Кушнарьова, близько ста країн вже підписали угоди, за якими вони зобов'язані обмінюватися інформацією про оподаткування, і ця система автоматизована. По суті створена "Світова податкова служба", яка працює онлайн і без кордонів.

Є країни, які поки пручаються такій міжнародній політиці. Але процеси, які відбуваються в цих країнах, наприклад, ті ж антикорупційні виступи в Румунії, змушують уряди цих країн приєднуватися до глобальних світових процесів. На даний момент відбувається активний переклад офшорних юрисдикцій в оншорні. Геоекономіка і геополітика диктують нові правила.

Що стосується перспектив України, то в ситуації, що склалася, вони багато в чому залежать від нас самих. На даний момент видно позитивні тенденції, але потрібен час на розробку і впровадження відповідної законодавчої бази.

Команда Ігоря Кушнарьова вже працює відповідно до міжнародних правил і має безліч напрацювань у цій сфері. Фінансист висловив готовність допомогти як українському бізнесу, так і органам державної влади розвивати рівень фінансових послуг в країні, ґрунтуючись на вимогах і трендах світових ринків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme