У Порошенка пояснили, чому розігнали "блокувальників" Донбасу

Контрабанду з зони АТО треба припинити, але не ціною економічного зростання, зарплат і пенсій

Про це з трибуни парламенту сказав нардеп від БПП, представник президента у Верховній Раді Артур Герасимов, передає Depo.ua.

"Коли ми говоримо про блокаду, то треба маємо розуміти кому на руку вона працює. А працює вона на руку терористам і загарбникам. Щодо вчорашньої події. У ситуації, коли значно зросла імовірність проведення терактів в зоні АТО українська поліція звернулася до людей, у яких була зброя, з проханням її здати. І отримала відмову. У мене виникає декілька питань. Якщо ми говоримо, що зброя була зареєстрована, то звідки взялися гранати? Друге. Чому там не було політиків? Чому вони підставляли ветеранів, які щиро вірять в ідеї? Третє питання. Чому там було багато раніше засуджених? Хтось дуже хоче на повну розкрити внутрішній фронт і розхитати ситуацію. Кому це вигідно? Думаю, що ніхто в цій залі не сумнівається, що це вигідно насамперед агресору. Я рідтримую боротьбу проти контрабанди. Ми маємо об'єднатися, щоб ніяка контрабанда не пройшла через лінію фронту. Але, коли ми говоримо, що під загрозу потрапляють економічне зростання, робочі місця, зарплати і пенсії, то тут ми маємо чітко розставляти пріоритети", - сказав Герасимов.

Нагадаємо, 13 березня відбувся другий штурм блокпосту в Кривому Торці. Штаб блокади повідомив, що у Кривому Торці спецгрупа СБУ за підтримки БТР і спецназу поліції намагалася вилучити у блокувальників офіційно зареєстровану зброю. Згодом стало відомо, що силовики затримали 43 блокувальників.

У СБУ відреагували на повідомлення про штурм спочатку заявою про те, що ніякого штурму немає, проводиться контрдиверсійна операція. Пізніше Юрій Тандіт підтвердив, що СБУ до штурму блокпосту під Кривим Торцем не має ніякого відношення.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що на місці було виявлено зброю, частина якої не є незаконною.

Станом на ранок 14 березня поліція відпустила всіх затриманих.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme