У МВС показали, куди "поділи" добровольця після розгону блокувальників Донбасу

Директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко показав добровольця Павла Герасименка, який "зник" після розгону блокувальників Донбасу

Відео з добровольцем "Айдару" він опублікував на своїй сторінці у соцмережі Facebook, передає Depo.ua.

"Це - поселений поліцією у готель м Костянтиніка "зниклий" за версією лідера фракції "Самопомочі" блокувальник Павло Герасименко", - написав Шевченко.

У прес-службі поліції Донецької області також прокоментували ситуацію.

"В інтернеті поширилася інформація про зникнення одного з блокувальників, за інформацією самих блокувальників, майданівця, який втратив ногу. Чоловік дійсно був одним із тих, кого затримали правоохоронці у рамках контрдиверсійних заходів 13 березня. Але його швидко перевірили, провели медичний огляд та відпустили", - йдеться у повідомленні.

Чоловік був заселений поліцейськими в готель у м. Костянтинівка, аби йому було де переночувати.

"Враховуючи стан здоров'я, ми поселили його в готель, бо наступного дня він планував рухатися залізничним транспортом додому. А всі, хто намагаються дискредитувати правоохоронців, нехай залишать свої безпідставні спроби. Ми готові відповісти за кожний свій крок, адже діємо у рамках закону", - наголосив заступник голови Нацполіції України - начальник ГУНП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Він також зазначив, що інформація про нібито зникнення особистих речей на місці блокади у Кривому Торці – також не відповідає дійсності і є нічим іншим як свідомим введенням людей в оману.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні Верховної Ради Олег Березюк від "Самопомочі" заявив, що Герасименко зник після вчорашнього розгону та вимагав від СБУ та МВС інформацію про його місцезнаходження.

Як відомо, 13 березня відбувся другий штурм блокпосту в Кривому Торці. Штаб блокади повідомив, що у Кривому Торці спецгрупа СБУ за підтримки БТР і спецназу поліції намагалася вилучити у блокувальників офіційно зареєстровану зброю. Згодом стало відомо, що силовики затримали 43 учасників блокади.

В СБУ відреагували на повідомлення про штурм спочатку заявою про те, що ніякого штурму немає, проводиться контрдиверсійна операція. Пізніше Юрій Тандіт підтвердив, що СБУ до штурму блокпосту під Кривим Торцем не має ніякого відношення.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що на місці було виявлено зброю, частина якої не є незаконною.

Станом на ранок 14 березня поліція відпустила всіх затриманих.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme