У Маріуполі містяни мітингом вимагали ув'язнити пастора-педофіла (ФОТО)

У Маріуполі чоловік, якого визнали винним у зґвалтуванні та розбещенні 13 неповнолітніх дівчат, не явився на засідання Апеляційного суду

Як передає кореспондент Depo.Донбас, суд дав йому три дні, аби той з'явився до суду, де його заарештують. Втім місцеві активісти приїхали до поліції вимагати його негайного арешту.

За словами юриста, учасниці акції Юлії Башкірової, на сьогоднішнє засідання суду пастора мали привезти під конвоєм.

"Правоохоронці мали забезпечити явку підсудного до суду. Втім його не було. Не явка на судове засідання - це порушення законодавства. Однак, навіть прокурор не подав жодного клопотання. Прокуратура взагалі кілька разів подавала апеляції, аби збільшити йому покарання до максимального. Але пастор хворий, йому б і 10, і 13 років за минулими приговорами вистачило б. Здається, що ці апеляції були просто затягуванням процесу", - зазначила Башкірова.

Учасники акції подали відповідну заяву до Головного управління національної поліції в Донецькій області.

За словами колишніх парафіян, чоловік продовжував проводити служби навіть під час слідства.

"Коли були минулі вироки, начебто за станом здоров'я його не залишали під вартою, а він все одно проводив служіння", - розповів колишній парафіянин Стефан.

До речі, будинок пастора, де він проводив свої служіння знаходиться напроти будівлі поліції. Однак не вдалося з'ясувати, чи знаходиться він вдома.

Як повідомлялося раніше, 1996 по 2012 роки чоловік був єпископом не канонічної церкви у місті Маріуполі. Починаючи з 1999 по 2012 роки він розбещував та насильно вступав у статевий зв'язок природним і неприродним способами з малолітніми та неповнолітніми дівчатами, які відвідували дану церкву.

Восени 2016 року мешканці Маріуполя помітили, що пастор-педофіл знову розгулює містом. Коментуючи цей факт, прес-секретар прокурора Донецької області Тетяна Павленко розповіла, що адвокат підсудного подав позов до апеляційного суду, вимагаючи зменшити строк позбавлення волі. На час розгляду справи у суді пастора відпустили, тому він спокійно пересувався містом.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme