У Харкові суд арештував будинок і машину "партизана" Екозьянца, який анонсував теракти

Харківський суд задовольнив клопотання слідчого СБУ, щоб запобігти відчуженню майна

У Харкові суд арештував будинок і машину…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в ухвалі Київського райсуду Харкова від 1 березня 2017 року.

Суд розглянув клопотання старшого слідчого Управління СБ України в Харківській області про арешт житлового будинку та автомобіля марки PEUGEOT 408, що належать автору "Інформаційного повідомлення координаційного штабу харківських партизан" Філіпу Екозьянцу.

Слідчий на обґрунтування клопотання зазначив, що власник майна 1 квітня 2015 року опублікував відеозапис в мережі Інтернет із погрозами життю президента Петра Порошенка, міністра Арсена Авакова, тодішнього голови СБУ Валентина Наливайченка, керівництва Харківської ОДА та інших.

Екозьянц повідомив, що проголошує "термінове інформаційне повідомлення координаційного штабу харківських партизан". У зверненні він особисто погрожував політикам і державним діячам, а саме обіцяв (мовою оригіналу): "в ближайшие 48 часов мы сделаем так, чтобы вы даже думать боялись находиться на нашей земле, чтобы вы боялись даже из дому выходить, теперь земля начнет гореть у вас под ногами".

Таким чином, Екозьянц вчинив дії, спрямовані на насильницьку зміну, повалення конституційного ладу та на захоплення державної влади, з використанням засобів масової інформації, тобто злочин, передбачений ч. 3 ст. 109 КК України.

7 лютого 2017 року чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, 20 лютого суд дозволив спеціальне розслідування щодо Екозьянца.

Слідчий зазначив, що арешт майна Екозьянца є виправданим, оскільки санкція статті, за якою йому оголошено про підозру, передбачає конфіскацію майна. Щоб уникнути відчуження, доцільно арештувати майно.

Суд, вивчивши докази, задовольнив клопотання слідчого та арештував будинок і машину Екозьянца. Автомобіль PEUGEOT 408 буде зберігатися на майданчику тимчасово затриманих транспортних засобів.

Як повідомляв Depo.Харків, прокуратура Харківської області направила до Київського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно одного з "харківських партизан" Екозьянца за фактом дій, спрямованих на насильницьку зміну, повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України). Зараз Екозьянц перебуває за межами України та переховується від слідства.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme