У Харкові на квартирі контрабандиста знайшли колекцію старовинних хрестів і медаль Олександра ІІ

Харківський суд наклав арешт на майно, оскільки воно, найімовірніше, має культурну цінність

У Харкові на квартирі контрабандиста зна…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в ухвалі Київського райсуду Харкова від 6 березня 2017 року.

Суд розглянув клопотання старшого слідчого Управління СБ України в Харківській області про арешт майна в рамках кримінального провадження за статтею "контрабанда".

Слідчий просив накласти арешт на вилучені 2 березня під час обшуку у квартирі підозрюваного хрест з металу жовтого кольору; хрест із металу темного кольору, на якому розташоване розп'яття та зображення чотирьох Святих у різних частинах хреста; хрест з металу жовтого кольору із зображенням розп'яття та нерозбірливими написами з обох сторін; два хрести з металу темного кольору; а також три ювілейні монети й медаль Олександра ІІ із написом "Б.М. АЛЕКСАНДРЪ ІІ ИМПЕРАТОРЪ И САМОДЕРЖАВЕЦЪ ВСЕРОСС." з однієї сторони, а також текстом "ЗА ОТЛИЧІЕ ВЪ МОРЕХОДСТВ";

Власник майна – учасник злочинної групи, членів якої підозрюють у контрабанді. 15 грудня 2016 року членів цієї групи затримали на пункті пропуску "Журавлівка" під час спроби вивезти на Росію культурні цінності - нагрудний старообрядницький попівський хрест "Розпяття Христове", напристольний старообрядницький поморський хрест "Розпяття Христове" та похідну старообрядницьку ікону.

Слідчі припустили, що виявлене у квартирі майно може також мати культурну цінність і перебувати в розшуку Інтерполом.

Суд задовольнив клопотання слідчого та арештував виявлене під час обшуку майно. Місцем зберігання вилучених предметів визначив Управління Служби безпеки України в Харківській області на вулиці Мироносицькій, 2 у Харкові.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme