UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Гройсмана анонсували запуск ринку землі вже цього року

Земельна реформа в Україні буде запущена вже нинішнього року

Про це заявив в ефірі ICTV міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Дійсно, ми плануємо, як це було передбачено і в минулих меморандумах, запустити земельну реформу цього року", - сказав він.

За словами міністра, це потрібно для того, щоб аграрний сектор отримав новий поштовх для розвитку, щоб можна було залучати інвестиції та щоб люди змогли самі розпоряджатися власною землею.

Данилюк вказав на те, що дуже важливо законодавчо унормувати, як буде працювати ринок землі, і що ці питання ще будуть обговорюватися з міжнародними та українськими експертами.

Також програма співробітництва з МВФ передбачає продовження приватизації держпідприємств, реформування Державної фіскальної служби, створення Служби фінансових розслідувань та створення системи антикорупційних судів до кінця нинішнього року.

Нагадаємо, що 1 березня деякі ЗМІ повідомили про підписання Україною оновленого Меморандуму про співпрацю з МВФ. Однак в НБУ спростували цю інформацію.

4 березня МВФ повідомив, що на рівні експертів Фонду досяг домовленості з Україною щодо третього перегляду програми в рамках механізму розширеного фінансування.

Оновлений меморандум України і МВФ містить, зокрема положення про пенсійну, земельну, банківську та інші важливі реформи

9 березня стало відомо, що засідання Ради директорів МВФ щодо третього перегляду програми співпраці з Україною заплановано на 20 березня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme