У Франківську презентували "теплих" розвідницю Олену, друга Гатила та Яроша з візитівкою

Прототипами "Теплих іграшок" стали справжні бійці-добровольці Української Добровольчої Армії та медики "Госпітальєрів"

У Франківську презентували "теплих" розв…

До Дня добровольця у приміщенні франківської Ратуші крафтова майстерня рукотворів "Теплі Іграшки" та Українська Добровольча Армія презентували нову серію тематичних мініатюр, пише Depo.Закарпаття з посиланням на "Галку".

Цього разу прототипами іграшок стали справжні бійці-добровольці Української Добровольчої Армії та медики "Госпітальєрів", які захищають територію східної України.

Творець "Теплих іграшок" Богдан Савлюк розповів, що це четверта колекційна серія мініатюр, яка складається із десяти іграшок. Тут є капелан, розвідниця Оленка, артилерист Самітник, комбат Червень, друг Гатило, Ярош з візиткою, жандарм, прототипом якого є Василь Абрамів, та інші. Кожна мініатюра має свою історію. Створювали їх півроку.

Ідейником нової серії є Тарас Шнайдер. Він вважає, що українська дитина має гратися українською іграшкою, а не Бетменом чи Барбі, інакше вона потрапляє в інше культурне середовище. Граючись іграшковими козаками, добровольцями, можна говорити про сприйняття українського менталітету.

Нагадаємо, 14 березня в Україні відзначається День добровольця.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme