У 52% хворих на рак українців діагностують ранні стадії

У 52,6% українців, яким у 2016 році вперше встановили діагноз, були виявлені злоякісні онкологічні новоутворення на І-ІІ стадіях

Таку статистику надав "Центр медичної статистики Міністерства охорони здоров'я України" у відповідь на запит "Української правди. Життя" щодо ранньої діагностики раку в Україні, передає Depo.ua з посиланням на "УП".

Питома вага онкологічних хворих серед обстежених на ранніх стадіях така: шлунку – 34,4%; трахеї, бронхів, легенів – 23,3; молочної залози – 75,8; шийки матки – 77,0; тіла матки – 81,3; яєчника – 34,2; передміхурової залози – 43,6; нирки – 56,3; щитовидної залози – 76,7".

Всесвітня організація з охорони здоров'я звертає увагу на те, що в умовах обмежених ресурсів рак часто діагностується на пізніх стадіях, що призводить до низьких показників виліковування і більших витрат на лікування.

У 2015 році зафіксовано 8,8 мільйонів випадків смертей від раку, що становить один з шести випадків у світі. Від раку щороку помирає більше людей, ніж від ВІЛ/СНІД, туберкульозу та малярії разом узятих.

Навіть у країнах з надійною та налагодженою системою охорони здоров'я багато випадків ракових станів діагностується тоді, коли медикаментозне лікування вже не є ефективним.

Впровадження стратегії ранньої діагностики раку є провідним питанням для громадського здоров'я, адже це суттєво підвищує ефективність лікування.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme