Турчинов хоче утнути "злі язики" Януковича

Секретар РНБО Олександр Турчинов звернувся до Державної служби фінансового моніторингу України та НАБУ з проханням провести оперативну перевірку провокаційних заяв на його адресу з боку оточення Януковича 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу РНБО.

Зазначено, що, починаючи з 2014 року, російські спецслужби системно працюють на дискредитацію українських лідерів, вигадуючи "численний компромат".

Так, остання провокація відбулася за участю екс-прокурора Рената Кузьміна і екс-депутата Олександра Шепелєва, які на даний момент перебувають у розшуку.

"Те, що озвучують Шепелев і Кузьмін - є не просто брехнею, але і позбавлене будь-якого сенсу та логіки. Хочемо нагадати, що заступник генпрокурора Кузьмін за вказівкою Януковича протягом 2010-2013 років намагався сфабрикувати проти Турчинова низку кримінальних справ, як проти одного з лідерів опозиції того часу. Через що ГПУ часів Януковича-Кузьміна ретельно перевіряла роботу Турчинова на усіх державних посадах. Навіть маючи необмежену повноту влади та нехтуючи правовими засадами, команда Януковича не змогла знайти жодного протиправного факту у діях Турчинова, аби висунути йому звинувачення", - заявив Турчинов.

На його думку, зараз Шепелев та Кузьмін "відробляють своє право на переховування в Росії від українського правосуддя". "Тому з готовністю виконують вказівки спецслужб Росії, озвучуючи будь-які абсурдні нісенітниці та поливаючи брудом політиків, які мають антиросійську позицію і своєю роботою посилюють обороноздатність країни у протистоянні з агресором", - зауважив секретар РНБО.

Нагадаємо, в кінці січня Ренат Кузьмін звинуватив секретаря РНБО Олександра Турчинова та генпрокурора Юрія Луценка у виведенні в офшори близько 5 млрд доларів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme