Смерть дитини в модульному містечку Харкова: Німецька GIZ очікує результатів розслідування

Німецька організація GIZ очікує результатів розслідування загибелі дитини на спортмайданчику при модульному містечку для переселенців у Харкові

Смерть дитини в модульному містечку Харк…

Про це повідомили Depo.Харків у прес-службі німецької організації GIZ, що за дорученням уряду Німеччини курувала будівництво майданчиків для переселенців в Україні, у відповідь на запит із проханням надати копії документів, що підтверджували б факт встановлення футбольних воріт харківським комунальним підприємством.

"Ситуація залишається незмінною і, як повідомлялося раніше: Увечері 5 березня 2017 року стався трагічний нещасний випадок на ігровому майданчику в селищі в Харкові. Стійка воріт зверху впала на дитину, яка померла від отриманих травм. GIZ, дізнавшись про цю подію, висловлює свій жаль і співчуття родині дитини. GIZ в даний час працює, щоб уточнити всі деталі цієї справи. Ми впевнені, ви зрозумієте, що ми не можемо робити будь-які додаткові коментарі щодо цієї справи, поки розслідування не завершене", - зазначила представниця офісу корпоративних комунікацій GIZ Елізабет Преслер.

У свою чергу керівник Департаменту у справах інформації Харківської міськради Юрій Сидоренко запевнив кореспондента Depo.Харків, що мерія не є розпорядником тендерної документації щодо замовлення та встановлення обладнання на спортивному майданчику при харківському модульному містечку для переселенців.

Як повідомляв Depo.Харків, інформація про подію, що сталася на проспекті Льва Ландау, надійшла до Слобідського відділу поліції 5 березня о 16:10. За даними поліції, від пориву вітру ворота відірвалися та вдарили 14-річного хлопчика, який стояв на відстані близько двох метрів, по голові. Ворота були зварені в єдину конструкцію та не закріплені на футбольному майданчику.

Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань одразу за двома статтями: за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (убивство), а також за ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

6 березня під час брифінгу заступник харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що питання обслуговування, балансової приналежності та технічного стану обладнання зараз вивчається.Водночас, додала заступник мера, "майданчик – своєрідний подарунок німецької сторони модульному містечку". Майданчик встановлювало підприємство з Києва, яке обрала німецька сторона.

У свою чергу 7 березня під час брифінгу в Харкові Генеральний консул Німеччини в Донецьку (офіс в Дніпрі) Вольфганг Мьоссінгер заявив, що ворота на футбольному майданчику, де загинула дитина-переселенець, встановило місцеве харківське комунальне підприємство, яке займається адмініструванням містечка. "За тією інформацією, яку я отримав від GIZ, футбольний майданчик перейшов у власність комунального підприємства у грудні 2015 року без воріт. Ворота були збудовані потім. Це (зробило – Ред.) підприємство, яке зараз займається управлінням містечка", - підкреслив Мьоссінгер. Він зазначив, що, згідно інформації GIZ, цей факт підтверджується наявною документацією.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme