UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ще дві сільські громади на Хмельниччині матимуть ЦНАПи

Відбулося урочисте підписання меморандумів про співпрацю

Ще дві сільські громади на Хмельниччині…

Сьогодні у Києві відбулося урочисте підписання меморандумів про співпрацю між представниками 12 об'єднаних територіальних громад та компанією SKL International щодо створення в цих громадах центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Серед них і дві з Хмельниччини, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на сайт облради.

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В'ячеслав Негода зазначив: "Децентралізація, як і будь-яка інша реформа, не має сенсу, якщо у житті мешканців громади не відбувається позитивних змін. Наближення якісних послуг до людей – це і є ті зміни, яких найбільше чекали і які вже відчули в багатьох громадах. Швидкі успіхи в цьому напрямку стали можливими в тому числі і завдяки державній підтримці та сприянню наших міжнародних партнерів".

Створені в об'єднаних громадах ЦНАПи повинні відрізнятися від тих, що вже працюють при райдержадміністраціях. Через те, що громади мають більш широкі власні повноваження там мають змогу якісно надавати не лише адміністративні, а й комунальні та інші послуги. Ці послуги можуть бути також доступнішими. Для цього в селах об'єднаних громад важливо створювати віддалені та мобільні робочі місця для фахівців ЦНАПів, залучати до надання послуг сільських старост.

Фіналістами для отримання допомоги зі створення ЦНАПів стали Старосинявська та Чемеровецька ОТГ.

На початку року вже отримали аналогічні перспективи Меджибіжська, Новоушицька та Полонська громади.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme