Рятувальники б'ють на сполох: У Києві та області масово горить сухостій

Лише за добу, 13 березня, рятувальники здійснили 33 виїзди на гасіння пожеж в Києві

Рятувальники б'ють на сполох: У Киє…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу ДСНС.

Так, 14 раз з них рятувальники виїжджали на ліквідацію пожеж, пов'язаних з горінням трав'яного настилу та очерету. В цілому, площа загоряння сухостою і очеретів протягом доби склала близько 3200 кв. м.

"Масштабною пожежею стало загоряння 600 кв. м очерету на відкритій території біля озера Тягле. Виклик надійшов до Служби порятунку о 17:53, а о 20:10 бійці загасили вогонь", - йдеться в повідомленні.

На Київщині ситуація схожа.

Так, 13 березня сталося загорання трав'яного настилу в с. Бзів по вулицях Шевченка та Гурних.

"По прибуттю на місці пожежі було встановлено, що горить трав'яний настил на площі 2 Га та 5 Га. Завдяки злагодженим діям рятувальників пожежу ліквідовано. Причина пожежі наразі встановлюється", - йдеться в повідомленні.

Цього ж дня, зафіксовано загорання трав'яного настилу на площі 0.10 Га в с. Власівка по вулиці Центральна. Пожежу було ліквідовано.

13 березня до оперативно-рятувальної служби 36-ДПРЧ м. Ірпінь надійшло повідомлення про загорання

В м. Буча по вулицях Б. Гмирі та Сковороди також сталося загорання трав'яного настилу. Пожежу ліквідовано, але вогнем було знищено суху траву на площі1,5 га.

Крім того, рятувальниками протягом дня було ліквідовано 5 осередків загорання трав'яного настилу на території Києво-Святошинського району:

- 0,2 Га в селі Тарасівка по вулиці Київська;
- 3 Га між селом Лука та Музичі;
- 2 Га в місті Боярка по вулиці Білогородська;
- 0.04 Га на околиці села Гореничі;
- 1.5 Га на околиці села Крюківщина.

До гасіння пожеж залучалося 4 одиниці техніки, 11 чоловік особового складу.

Ввечері 13 березня загорівся трав'яний настил на відкритій території площею 1.5 Га в м. Бровари. Пожежу гасили протягом 30 хвилин.

Того ж дня палав трав'яний настил в селі Феневичі на Київщині. По прибуттю на місце пожежі було встановлено що горить 3 га сухої трави. Пожежу було локалізовано та ліквідовано. Причина пожежі необережне поводження з вогнем не встановленою особою при спалюванні сухостою.

"Шановні громадяни! Будьте пильними: пожежі в екосистемах швидко поширюються на великі території та загрожують не лише знищенням рослинності, а й будівель та споруд", - нагадують рятувальники.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme