UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Росія перекинула спецпризначенців на кордон Єгипту і Лівії, - ЗМІ

Росія розмістила свій спецпідрозділ на військовій базі поблизу населеного пункту Сіді Баррані в Єгипті, приблизно в 100 км від кордону з Лівією

Про це повідомили дипломатичні джерела Єгипту і США, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

Як повідомляється, джерела в американському уряді на умовах анонімності повідомили, що США виявили те, що схоже на підрозділ сил спеціальних операцій РФ, а також російські безпілотні літальні апарати на базі Сіді Барані в 100 км від єгипетського кордону із Лівією.

При цьому джерела у спецслужбах Єгипту підтвердили цю інформацію, уточнивши, що йдеться про 22 російських військовослужбовців. За словами співрозмовників агентства, Росія на початку лютого також використовувала єгипетську базу Марса Матроух, розташовану східніше.

Водночас у Збройних силах Єгипту цю інформацію спростували.

"Жодних іноземних військовослужбовців на єгипетській землі немає. Це питання суверенітету"", - сказав речник армії Єгипту Тамер аль-Ріфай.

Дипломати вважають, що відправка Росією військ до регіону необхідна Кремлю для підтримки лівійського військового командира Халіфа Хафтара, який нещодавно зазнав поразки при нападі на контрольовані його силами морські порти.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme