Повістку екс-нардепу Царьову опублікували в урядовому виданні

Шевченківський райсуд Києва розгляне справу щодо колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова, публічного агитировавшего за "Л/ДНР", 16 березня

Відповідна повістка з'явилася у виданні Урядовий кур'єр, передає Depo.ua.

Згідно порядку, Царьов повинен з'явитися о 14:30 16 березня у приміщення Шевченківського районного суду. (Київ вул. Дегтярівська 31А, 513 каб. суддя П. Л. Слободянюк).

Нагадаємо, кримінальне провадження стосовно Царьова було відкрито за матеріалами спеціального досудового розслідування, закінченого Головним слідчим управлінням Служби безпеки України за ч. 2 ст. 110 і ч. 3 ст. 109 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; дії, спрямовані на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу) Кримінального кодексу України.

Царьов звинувачується в тому, що в період квітня-травня 2014 року, будучи народним депутатом і кандидатом на пост президента, брав участь у зборах проросійськи налаштованих громадян України, де публічно закликав їх до активних дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, а також до зміни меж території та державного кордону України шляхом визнання самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" з використанням засобів масової інформації.

25 березня Генеральна прокуратура затвердила та направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Олега Царьова.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme