Порошенко натякнув на альтернативу "Мінську"

Президент України Петро Порошенко відзначив важливість дотримання Мінських домовленостей і заявив про наявність "інших сценаріїв" по Донбасу

Про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних та європейських справ Люксембургу Жаном Ассельборном, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу голови держави.

Порошенко подякував за підтримку і солідарність світових лідерів, в тому числі Люксембургу, Європейського Союзу, США, Канади, в питанні протидії російської агресії і по засудженню торгової блокади.

"Наша спільна позиція полягає в тому, щоб повернути під український суверенітет території, які зараз знаходяться під окупацією", - сказав президент.

При цьому він підкреслив важливість дотримання мінських домовленостей - плану, який передбачає припинення вогню, виведення російських військ і важкої техніки і артилерії, повернення українського контролю над неконтрольованою ділянкою російсько-українського кордону.

"Є, на жаль, інші сценарії, які розробляються не в Україні і не в Європейському Союзі. Вони полягають в тому, щоб відрізати ці території, закрити кордони уздовж лінії зіткнення, подарувати ці території агресору", - зазначив Порошенко.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme