Поліція затримала 45 "блокувальників" у Кривому Торці. Серед них - зеки та вбивця

Поліція Донецької області затримала 45 учасників "блокади" на "редуті" у Кривому Торці

Про це повідомив заступник голови Нацполіції України - начальник ГУНП в Донецькій області В'ячеслав Аброськін, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу поліції.

За його даними, всього 13 березня поліція затримала 45 учасників "блокади". Серед затриманих - вісім осіб, які брали участь в АТО, чотири - власники зброї та шість - раніше засуджені. "Вони є мешканцями восьми областей України: Дніпропетровської – 17 людей, Київської – 10, Чернігівської – 8, Вінницької – 4, Житомирської – 2, Донецької – 2, Сумської – 1, Миколаївської – 1", - повідомив Аброськін.

Зокрема, один із затриманих, мешканець Житомирської області, був раніше засуджений за вбивство. Він провів у місцях позбавлення волі 9 років, вийшов на волю у 2013 році.

"Каже, що його та ще кількох людей звозили в Донецьку область централізовано. Забезпечили грошами та обіцяли плату за три тижні чергування на "редуті" - 400 гривень на день. Але надходить інформація, що відома особа – організатор "блокади" – вимагає від кожного з них звертатися до лікарні зі скаргами "на здоров'я" для використання в подальшій дискредитації співробітників поліції", - зазначив очільник донецької поліції.

З його даними, станом ранок 14 березня всі затримані були відпущені.

Нагадаємо, 13 березня відбувся другий штурм блокпосту в Кривому Торці. Штаб блокади повідомив, що спецгрупа СБУ за підтримки БТР і спецназу поліції намагалася вилучити у блокувальників офіційно зареєстровану зброю. Згодом стало відомо, що силовики затримали 43 учасників блокади.

В СБУ відреагували на повідомлення про штурм спочатку заявою про те, що ніякого штурму немає, проводиться контрдиверсійна операція. Пізніше Юрій Тандіт підтвердив, що СБУ до штурму блокпосту під Кривим Торцем не має ніякого відношення.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що на місці було виявлено зброю, частина якої не є незаконною.

Сьогодні поліція відпустила всіх затриманих "блокувальників".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme