Переговори щодо умов Brexit можуть не початися до червня, – ЗМІ

ЄС розмірковує над тим, щоб змусити Британію зачекати до червня з початком формальних переговорів щодо умов виходу Сполученого Королівства з блоку

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела в ЄС, передає Depo.ua.

За інформацією двох чиновників ЄС, 27 держав-членів визначили зустріч міністрів у Люксембурзі 20 червня як момент початку дворічних переговорів щодо виходу з Європейського союзу.

"Досі порядок денний визначала Тереза Мей, але як тільки вона запустить Brexit, влада переходить до ЄС і їй доведеться набратися терпіння" - зазначає агентство.

Хоча лідери ЄС зберуться на саміт в квітні або травні для того, щоб окреслити "рамки" для переговорів, повноцінні переговори зі Сполученим Королівством не зможуть розпочатися доки міністри не підготують деталі переговорні директиви, розроблені Єврокомісією.

Bloomberg зазначає, що хоча 20 червня і є орієнтовною датою, не виключено, що старт переговорів може бути даний на зустрічі 16 травня, або ж на позачерговій зустрічі за умови завершення "паперової роботи".

Нагадаємо, напередодні британський парламент схвалив законопроект, який дозволяє уряду Британії розпочати процедуру Brexit.

Виступаючи в Палаті громад у вівторок, прем'єр Британії Тереза Мей пообіцяла, що до кінця місяця поінформує депутатів про те, що вона формально застосувала статтю 50 Договору про ЄС/

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme