Навальний хоче помітингувати за відставку Медведєва

Російський опозиційний політик Олексій Навальний подав у мерію Москви заявку на проведення ходи і мітингу в Москві

Про це він написав у своєму блозі, передає Depo.ua.

Метою акції опозиціонер вказав "Виступ на підтримку вимоги розслідувати факти корупції вищих посадових осіб Росії". Заявка подана на 26 березня, маршрут: від площі Тверської застави до Мисливського ряду.

"Загальна чисельність ходи не перевищить 15 тисяч людей", - уточнив Навальний.

"Чи вийдуть завтра на вулиці Росії всі, хто подивився наш фільм і реально обурений - да ладно, хоча б ті, хто лайк під ним поставив на YouTube - завтра поїде Дімон спочатку у відставку, потім під слідство. І - післязавтра - рівень корупції реально зменшиться", - запевнив політик.

Він додав, що збирається подати заявки на мітинги в кількох найбільших містах, і закликав виходити на вулиці в регіонах.

"Давайте проведемо такі мітинги / пікети взагалі скрізь", - написав Навальний.

Політик зазначив, що розслідування ФБК, присвячене численним таємним активам Медведєва, подивилися 13 млн людей, при цьому в уряді ніяк не відреагували на публікацію. Прес-секретар Медведєва Наталія Тімакова заявила, що безглуздо "коментувати пропагандистські випади опозиційного і засудженого персонажа". Пізніше сам Медведєв забанив Навального в Instagram.

"У будь-якій розвиненій країні опублікування подібної інформації призвело б до відставки уряду і численних арештів. На Росії влада вважає за можливе робити вигляд, що нічого не відбувається. Ну, значить, нам варто вийти на вулицю і стати трохи помітніше", - написав Навальний.

Нагадаємо, що за інформацією, яку оприлюднив Олексій Навальний, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв володіє величезними ділянками землі в самих елітних районах, розпоряджається яхтами, квартирами в старовинних особняках, агрокомплексом і винокурнями на Росії і за кордоном.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme