"Наш край" вимагає від Верховної Ради заборонити уряду збільшувати борг України

Верховна Рада має ухвалити постанову, що забороняє уряду підписувати будь-які документи з кредиторами без схвалення парламенту

Про це заявив депутат від партії "Наш край" Сергій Шахов, пише Depo.ua.

За його словами, станом на сьогодні ані суспільству, ані парламенту нічого не відомо про всі умови, на яких влада бере новий кредит МВФ.

"Влада збільшує борговий тягар країни з додатковими умовами, які позначаться на більшості українців, не отримавши на це згоди суспільства та його представників – народних депутатів. У парламентсько-президентській країні це неприпустимо. Верховна Рада має ухвалити постанову, що забороняє уряду підписувати будь-які документи з кредиторами без схвалення парламенту", – наголосив Сергій Шахов.

Він зазначив, що до преси постійно просочуються уривки відомостей про умови, на яких влада бере новий кредит МВФ.

"Суспільство та народні депутати не знають умов четвертого траншу МВФ. Ми всі складаємо уявний "пазл" оновленого Меморандуму з МФВ за уривками заяв представників влади у соціальних мережах та повідомлень у ЗМІ. Українці навіть не підозрюють, які важливі зміни відбудуться в їхньому житті і за рахунок чого доведеться віддавати кредити, згоду на які вони не надавали", – зазначив Сергій Шахов.

Він переконаний, постійні намагання уряду "приховати" інформацію щодо вимог, на яких надається кредит МВФ, та відсутність публічного обговорення свідчать про наявність у влади своїх інтересів.

"Якщо влада, у найгірших традиціях попередніх режимів, проштовхує власні інтереси за рахунок людей, то Верховна Рада має взяти відповідальність на себе та припинити цю порочну практику. Жодне суспільно важливе рішення в Україні не може ухвалюватися без попередньої згоди Верховної Ради", – підсумував Сергій Шахов.

Відповідно до поширеної учора інформації у ЗМІ, в тексті меморандуму між Україною і МВФ згадуються продаж землі, пенсійна реформа і скорочення бюджетників. У тому числі Україна обіцяє в обмін на кредит МВФ ухвалити закон про обіг земель сільськогосподарського призначення, що очікується до кінця травня 2017. Це дозволить зняти з початком 2018 року діючий мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення і відкриє шлях для реалізації землі, що знаходиться в державній і приватній власності, відразу ж після цього.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme