Запрацював новий порядок перевезення товарів через лінію розмежування на Донбасі

Набув чинності порядок переміщення товарів через лінію розмежування в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі 

Порядок був затверджений постановою Кабінету Міністрів №99 від 1 березня, опубліковано в офіційному виданні центральних органів виконавчої влади Урядовий кур'єр 4 березня і набирає чинності через 10 днів з дня його опублікування, а саме 14 березня, передає Depo.ua.

Відповідно до затвердженого урядом порядку переміщення товарів, через лінію розмежування дозволяється перевозити у складі гуманітарного конвою продукти харчування і лікарські препарати, товар і продукцію металургійної, гірничозбагачувальній, вуглевидобувної галузей і об'єктів критичної інфраструктури.

Також порядок переміщення товарів затверджує створення гуманітарних майданчиків, на яких будуть формуватися вантажі для відправки гуманітарної допомоги на тимчасово окуповану територію, а також гуманітарно-логістичних центрів, де буде здійснюватися дрібна і дрібнооптова торгівля продуктами харчування, засобами особистої гігієни, одягом, взуттям або побутовою хімією.

"За рішенням керівника антитерористичної операції в районі її проведення можуть встановлюватися додаткові обмеження", - свідчить постанова Кабінету міністрів.

Зазначається, що постанова набирає чинності через 10 днів з моменту її опублікування, а пункти 9 і 31 Порядку переміщення товарів - через місяць.

Нагадаємо, що 28 лютого представник Російської Федерації у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов пообіцяв, що Москва буде "вживати заходи у відповідь", якщо Київ не припинить "транспортну та економічну блокаду Донбасу", яке триває ще з січня.

15 лютого Кабінет Міністрів України запровадив надзвичайні заходи в енергосистемі України через блокування постачання антрацитового вугілля на українські ТЕЦ.

З 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що організатори блокади підривають незалежність України, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попросив дозволу на силове розблокування доріг.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme