На Вінниччині провели облік паліативних хворих

Нині в області функціонують 74 паліативних "ліжка"

На Вінниччині провели облік паліативних…

Торік у Вінниці створено обласний реєстр паліативних (невиліковних) пацієнтів. Про це сьогодні вчора, 13 березня, під час оперативної наради повідомила директор департаменту охорони здоров‘я Людмила Грабович, передає Depo.Вінниця.

Людмила Грабович наголосила, що однією зі стратегічних цілей в сфері охорони здоров'я Вінницької області є створення умов для надання паліативної (хоспісної) допомоги. Головний медик області повідомила, що нині на Вінниччині функціонує 74 паліативні "ліжка". Зокрема, 30 "ліжок" у відділенні паліативної допомоги в МКЛ №3 м. Вінниці, 4 - на базі стаціонарного відділення КЗ "Вінницький обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом", 30 -на базі Козятинської обласної туберкульозної лікарні, 10 - на базі лікарні в селі Уланів Хмільницького району. Окремо на базі обласної дитячої клінічної лікарні працює виїзна дитяча бригада паліативної допомоги.

Окрім того, в 2016 році створено обласний реєстр паліативних пацієнтів за напрямками: "Фтизіатрія", "Дитяча онкологія та онкогематологія", "Онкологія доросла", "ВІЛ-інфекція"

Людмила Грабович також наголосила, що в області потрібно створювати хоспіс для людей, які мали важкі інсульти. Нині стаціонарна паліативна допомога таким хворим в області не передбачена.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme