На Сумщині псевдополіцейський пограбував жінку

Поліцейські Шостки за десять хвилин спіймали "колегу" з краденим мобільним

На Сумщині псевдополіцейський пограбував…

Десять хвилин знадобилася співробітникам поліції Шостки, аби затримати за вчинення пограбування раніше судимого за майнові злочини 25-річного чоловіка, пише Depo.Суми з посиланням на прес-службу обласної поліції

Зловмисник, назвавшись своїй знайомій працівником поліції, показав сувенірне посвідчення та попросив у неї нібито для перевірки IMEI мобільного. І як тільки чужий гаджет опинився у нього в руках, кинувся тікати.

25-річна жителька Шосткинського району повідомила поліцейським, що коли вона перебувала в райцентрі, її знайомий відкрито забрав у неї мобільний телефон та втік.

Прикмети зловмисника одразу були передані всім нарядам поліції, які в цей час працювали у місті.

"Завдяки вжитим невідкладним заходам підозрюваного вдалось затримати за лічені хвилини. Ним виявився раніше судимий за майнові злочини 25-річний мешканець одного з сіл Шосткинського району. При собі чоловік мав мобільний телефон, якого він забрав у потерпілої", - коментує начальник Шосткинського відділу поліції Віктор Гузей.

Як з'ясували поліцейські, у минулому підозрюваний навчався разом з потерпілою, тож, зустрівшись з нею в місті, вирішив розжитися на її довірі.

Зловмисник спочатку назвався діючим працівником поліції, для чого продемонстрував співрозмовниці посвідчення, яке при подальшій перевірці виявилось сувенірним. Затим попросив у неї мобільний - нібито для перевірки по базі даних IMEI.

Відтак, вилучений у зловмисника мобільний телефон повернуто власниці. Підозрюваний затриманий та знаходиться у ізоляторі тимчасового тримання. У відношенні нього правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України "Грабіж". За скоєне псевдополісмену загрожує від чотирьох до шести років позбавлення волі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme