На Росії порушили справу проти росіянина, що воює в "Азові"

Слідчий комітет Росії направив до суду кримінальну справу проти росіянина Артема Широбокова, який брав участь у бойових діях на Донбасі на боці України

Про це йдеться на сайтіСлідчого комітету Росії, передає Depo.ua.

"Завершено розслідування у кримінальній справі стосовно громадянина Російської Федерації Артема Широбокова, якому заочно висунуте звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 359 КК РФ (участь найманця у збройному конфлікті або військових діях)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Широбоков виїхав в Україну на початку 2014 року.Добровільно вступив до складу батальйону "Азов" і "пройшов спеціальну підготовку, навчившись поводженню з вогнепальною зброєю, вибуховими речовинами і отримавши необхідні знання про військову стратегію і тактику". За даними слідства, у 2014-2015 роках росіянин спільно з іншими бійцями зазначеного підрозділу брав участь в бойових діях на сході України.

"Виконуючи накази командирів батальйону, Широбоков вів стрілянину з автоматичної вогнепальної зброї по "ополченцям ДНР", - заявили у відомстві.

Крім того, за даними Слідкому наразі Широбоков перебуває на території України, "ховаючись від російських правоохоронних органів".

"В даний час кримінальну справу із затвердженим обвинувальним висновком направлено до суду для розгляду по суті. Чинне законодавство також дозволяє винести судове рішення щодо обвинуваченого заочно", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це перша кримінальна справа слідчій практиці СК Росії, заочно спрямована до суду щодо особи, яка обвинувачується в найманство.

"Слідчими СК Росії триває робота по встановленню інших громадян Росії, які так само, як Широбоков, вирішили повоювати "за гроші в іншій державі, вважаючи, що про їхні "подвиги" ніхто не дізнається ", - заявляють у Слідкомі.

Як повідомлялося раніше, Слідчий комітет Росії заявляє, що відкрив проти українських військових ще одну кримінальну справу нібито за "обстріли цивільного населення Донбасу".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme