UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Хмельниччині посадовець двох підприємств ухилився від сплати 13 млн грн податків

Посадовій особі оголосили про підозру

На Хмельниччині посадовець двох підприєм…

На Хмельниччині посадовцю двох підприємств оголосили підозру в ухиленні від сплати податків на 13 мільйонів гривень, передає Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу ДФС регіону.

Мова про особу, що займала посаду заступника голови фермерського господарства та директора товариства з обмеженою відповідальністю.

Досудове розслідування встановило, що впродовж 2015 року посадовець, застосувавши тіньову схему неправомірного використання спеціального режиму оподаткування, яка полягала у безпідставному формуванні податкового кредиту та відображенні в бухгалтерському та податковому обліку безтоварних операцій, а також не нарахування податку на доходи фізичних осіб та військового збору умисно ухилився від сплати до бюджету податків та зборів у загальній сумі 13 мільйонів гривень.

Крім того, використовуючи службове становище, підробив офіційні документи підприємств, зокрема, податкових декларацій з податку на додану вартість та податкових розрахунків сум доходу, нарахованого на користь фізичних осіб і сум отриманого з них податку, що створили їм протиправні можливості перевести значні суми неоподаткованих коштів у готівку.

Наразі матеріали кримінального провадження надані для ознайомлення підозрюваному.

З метою відшкодування завданих державі збитків, слідчими накладено арешт на кошти підприємств в сумі понад 3 мільйони гривень та сільськогосподарську техніку вартістю понад 1 мільйон гривень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme