UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Мей не дозволить Шотландії "незалежницький" референдум, - ЗМІ

Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей готується відхилити запит Шотландії на проведення референдуму про незалежність

Про це йдеться у матеріалі The Times, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Прем'єр-міністр сказала, що згода на це означала б проведення голосування у той час, як вона вестиме перемовини щодо Brexit. Думаю, це можна розуміти, як чіткий сигнал про абсолютну неприйнятність такого вибору часу", - цитує the Times неназване джерело в уряді Великої Британії.

Співрозмовник також наголосив, що "згода на цей запит була б безвідповідальною, тож ми її не дамо".

Видання цитує також слова іншого неназваного союзника Мей, який пообіцяв, що прем'єр-міністр надасть більш розлоге пояснення протягом найближчих тижнів, зазначивши, що підготовка до референдуму у Шотландії послабить позицію Британії на перемовинах із ЄС.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Шотландії Нікола Стерджен оголосила, що наступного тижня подасть запит на дозвіл регіонального парламенту на організацію другого референдуму про незалежність країни від Великої Британії.

У Шотландській національній партії заявляють про зростання кількості прихильників незалежності Шотландії.

7 лютого проти Brexit проголосував парламент Шотландії, але прем'єрка Тереза Мей заявила, що це голосування для Лондона нічого не значить.

Довідка: У Великій Британії 23 червня відбувся референдум з питання виходу країни з Європейського Союзу. Британці вирішували, залишиться Сполучене Королівство у складі ЄС чи ні. За вихід з Євросоюзу проголосували 51,9% учасників референдуму, за збереження членства — 48,1%. Прихильники виходу Великобританії з ЄС здобули перемогу з перевагою у більш ніж 1 млн голосів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme