Луценко словами Чуркіна та Путіна довів брехню Януковича

Генеральний прокурор Юрій Луценко навів докази того, що колишній президент-втікач Віктор Янукович підписав листа до президента Росії Володимира Путіна з проханням прислати війська в Україну

Відповідне відео Луценко продемонстрував сьогодні на брифінгу, передає Depo.ua.

Зокрема, на відео продемонстровано виступ померлого представника Росії в Радбезі ООН Віталія Чуркіна, який показав фотокопію оригіналу підписаного Януковичем листа від березня 2014 року.

"Слідством отримані докази від Ради безпеки ООН, його секретаріату, про те, що цей документ є офіційним документом, розповсюдженим офіційним представником Росії Чуркіним", - наголосив генпрокурор.

Також був процемонстрований виступ Путіна, який підтвердив звернення до нього Януковича. "Ці слова Путіна, сподіваюсь, не завершаться летальним випадком, як це сталося в Нью-Йорку (маючи на увазі Чуркіна, - ред.), бо він (Путін) ще має багато запитань на майбутніх судових процесах", - сказав Луценко.

Нагадаємо, що 28 листопада 2016 року під час онлайн-допиту Януковича як свідка у Святошинському райсуді Києва Юрій Луценко виголосив підозру Януковичу в держзраді за те, що 1 грудня 2014 року він запросив війська окупанта на територію України. Тоді ж ГПУ викликала Януковича на допити у статусі підозрюваного, однак той проігнорував запрошення, посилаючись на загрозу життю.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme