Ірландія і собі хоче референдум про незалежність від Британії

Націоналістична партія Північної Ірландії "Шинн Фейн" заявила, що хоче "якомога швидше" провести референдум в країні з питання відокремлення від Великої Британії

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Вихід Великобританії з ЄС стане катастрофою для економіки і катастрофою для народу Ірландії. Референдум щодо ірландської єдності повинен відбутися якомога швидше", - заявила лідер політсили Мішель О'Ніл.

"Шинн Фейн" регулярно закликала відокремити Північну Ірландію від Британії, однак їм опонував державний секретар Джеймс Брокеншир. Проведені раніше соціологічні опитування серед ірландців також свідчили про бажання залишитися в складі Британії, однак вони не проводилися останніми місяцями.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Шотландії Нікола Стерджен оголосила, що наступного тижня подасть запит на дозвіл регіонального парламенту на організацію другого референдуму про незалежність країни від Великої Британії.

У Шотландській національній партії заявляють про зростання кількості прихильників незалежності Шотландії.

7 лютого проти Brexit проголосував парламент Шотландії, але прем'єрка Тереза Мей заявила, що це голосування для Лондона нічого не значить.

Довідка: У Великій Британії 23 червня відбувся референдум з питання виходу країни з Європейського Союзу. Британці вирішували, залишиться Сполучене Королівство у складі ЄС чи ні. За вихід з Євросоюзу проголосували 51,9% учасників референдуму, за збереження членства — 48,1%. Прихильники виходу Великобританії з ЄС здобули перемогу з перевагою у більш ніж 1 млн голосів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme