"Гастролерів" з Грузії, які обнесли квартиру, засудили на Харківщині

У Харківській області прокуратура довела у суді провину іноземців, які скоїли крадіжку з квартири

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, Красноградський районний суд області визнав винними 37 та 39-річних громадян Грузії у крадіжці, вчиненій з проникненням до житла (ч. 3 ст. 185 КК України).

Крім того, за словами начальника управління прокуратури області Тетяни Сотнікової, 39-річного зловмисника також визнано винним у вчиненні опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків (ч. 2 ст. 342 КК України). Суд призначив йому покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

37-річного чоловіка засуджено до 3,5 років позбавлення волі.

В прокуратурі нагадали, що наприкінці січня 2017 року зловмисники, зламавши викруткою замок від дверей, проникли до однієї із квартир у м. Красноград. Вони винесли звідти близько 1,5 тис. грн, 100 доларів, прикраси, парфуми та постільну білизну. Поспішаючи, крадії навіть прихопили з собою кілька сувенірних банкнот номіналом 100 доларів, переплутавши їх зі справжніми грошима.

"Коли злодії намагалися вийти з награбованим на вулицю, то виявилося, що двері під'їзду замкнені. Їх заблокував інспектор поліції місцевого відділу. Він прибув перевірити інформацію щодо підозрілих осіб, яких бачили поблизу будинку. Злодії вибили двері під'їзду та вибігли на вулицю. Один із них почав тікати, інший - вчинив бійку з поліцейським та зламав йому руку", - розповіла Сотнікова.

Одного із зловмисників затримали правоохоронці, іншого - громадяни.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme