Брюссель може схвалити будівництво "Північного потоку-2", -ЗМІ

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер може найближчими місяцями схвалити будівництво газопроводу "Північний потік-2" в обхід України

 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням EurActiv.

За даними джерел видання, Юнкер прийняв рішення просувати ідею "Північного потоку-2", і може найближчими місяцями схвалити будівництво газопроводу з російською стороною. Рішення може бути оприлюднено після виборів у Німеччині у вересні 2017 року.

Нагадаємо, в липні 2016 року антимонопольний регулятор Польщі UOKiK відмовив у погодженні будівництва "Північного потоку-2", пояснивши своє рішення тим, що запланована угода може призвести до "істотного обмеження конкуренції".

Пізніше "Газпром" і п'ять його європейських партнерів (Shell, OMV, ENGIE, Uniper і Wintershall) відкликали заявку на створення спільного підприємства щодо "Північного потоку-2".

Наприкінці січня глава "Нафтогазу України" Андрій Кобелєв заявляв, що ЄС має заблокувати проект будівництва газопроводу "Північний потік-2", який дасть Кремлю геополітичні та фінансові важелі впливу на Німеччину, Польщу і Словаччину.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme