Асад звинуватив Ердогана у порушенні мирних зобов'язань

Уряд Сирії звинуватив Туреччину у порушенні зобов'язань щодо мирних переговорів, заявивши, що Анкара повинна відповідати за бойкот підтримуваної нею опозиції

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

"Коли один з гарантів порушує свої зобов'язання - я маю на увазі Туреччину - це означає, що Туреччина повинна відповісти за нез'явлення або участь цих озброєних груп (сирійській опозиції - ред.)", - заявив представник Сирії на переговорах в Астані Башар аль-Джафарі.

При цьому Джафарі зазначив, що уряд Сирії прибув в Астану для зустрічі зі своїми союзниками Іраном і Росією, а не з сирійською опозицією.

Він також підкреслив, що відсутність опозиції на переговорах говорить про їх політичну слабкість.

На думку сирійського представника, рішення бути присутнім чи ні на переговорах, приймає не сама опозиція, а її "оператори".

Як відомо, сирійська опозиція повідомила про рішення не брати участі у зустрічі з питань врегулювання ситуації в країні, яка почнеться сьогодні в Астані.

Нагадаємо, п'ятдесят шість бойовиків "Ісламської держави" були знищені сирійськими опозиційними військами, що діють за підтримки Туреччини у боях за сирійське місто Ель-Баб.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme