Адвокати Януковича у ГПУ відмовилися брати обвинувальний акт

Захист колишнього президента України Віктора Януковича відмовився приймати обвинувальний акт

Про це на виході з ГПУ повідомив адвокат Януковича Віталій Сердюк, передає Depo.ua.

"Захист своїми діями перешкодив протиправним діям прокурорів – спробі вручити обвинувальний акт Віктору Януковичу. Тому що процедура розслідування в заочному порядку вже припинила своє існування. Прокурори намагалися вручити обвинувальний акт. Але був складений акт про неможливість таких дій", - розповів Сердюк.

За його словами, вчора захист ще й подав скаргу на "неправомірні дії прокурорів щодо небажання проводити допит Януковича".

Сердюк уточнив, що заочна процедура розслідування проти Януковича, згідно зі 297-4 ст Кримінально-процесуального кодексу, начебто вже є припиненою, "бо відпали всі підстави для проведення слідства в заочному порядку".

Він додав, що слідство повинне тривати в звичайному порядку.

"Має бути допитаний Янукович і проведена низка слідчих дій на території Російської Федерації", - вважає Сердюк.

Нагадаємо, що, на думку захисту президента-втікача, після отримання Генпрокуратурою України від Генпрокуратури Російської Федерації офіційного підтвердження адреси проживання Віктора Януковича та згоди сприяти у вчиненні всіх необхідних процесуальних дій, у ГПУ немає підстав застосовувати заочного досудового розслідування. Однак 12 березня заявили, що Генпрокуратура Росії повідомила українській прокуратурі неправдиву ростовську адресу проживання екс-президента Віктора Януковича. За даними ГПУ, там розташовані складські приміщення. 14 березня адвокати відповіли, що адреса справжня і їхній підзахисний живе не на складі.

Януковича в Україні звинувачують, зокрема, у державній зраді.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme