UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Європейські банкіри назвали терміни будівництва метро в Харкові

До Харкова прибула оціночна місія Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ)

Як передає кореспондент Depo.Харків, сьогодні, 13 березня, відбулася робоча нарада керівників Харківської міськради і представників європейських банківських установ.

"Сьогодні-завтра ми проводимо так звану фінальну оціночну місію з підготовки проекту спільно Європейського інвестиційного банку і Європейського банку реконструкції і розвитку. Нашою метою є проставити всі крапки над і в підготовці, і ми вже виходимо на фінішну пряму", - сказав керівник сектору інфраструктури в Україні ЄБРР Марк Магалецький.

Він зазначив, що остаточні переговори з урядом України, який надаватиме банківські гарантії для будівництва метро в Харкові, відбудуться в травні-червні 2017 року.

"Ми очікуємо отримати остаточне схвалення операційного проекту двох банків у квітні, щоб в травні-червні провести офіційні переговори і вирішити всі питання з урядом України щодо держпідтримки, і в середині року вийти на підписання угоди", - сказав Магалецький.

Він додав, що паралельно триває робота з підготовки тендерної документації щодо основних компонентів будівництва метрополітену в Харкові. "Не скажу остаточні строки, однак підготовка тендерна, швидше за все, займе середину-другу половину року. Сам тендер, вже будемо розраховувати, буде запушений в наступному році", - додав представник ЄБРР.

Говорячи про причини відкладення термінів підписання угоди (планувалося в грудні 2016 року – Ред.), Магалецький сказав: "Такого роду проекти в плані строку дуже складно передбачити. Вони залежать від взаємодії дуже багатьох учасників".

При цьому він запевнив, що ніяких ускладнень з боку українських інституцій не було.

Як повідомляв Depo.Харків, раніше директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер заявляв, що проект фінансування стосується будівництва кількох станцій на гілці метрополітену, що вже існує. Також передбачається в перспективі закупка рухомого складу для обслуговування додаткової дистанції.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme