Вища рада правосуддя дала дозвіл на арешт одеського судді

Вища рада правосуддя задовольнила клопотання Генпрокуратури про затримання судді Суворовського районного суду міста Одеси Костянтина Бобовського

Як передає Depo.Одеса, про це стало відомо в ході засідання Ради.

Суддю не без підстав підозрюють у вимаганні та хабарництві за рахунок учасників справи, яке він веде, і просить про запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, оскільки слідство вважає, що він може чинити тиск на свідків і користуватися зв'язками в правоохоронних органах щоб уникнути правосуддя.

Також, прокуратура підозрює, що суддя може спотворити або знищити докази і чинити тиск на суддів, на яких перерозподілено його справу. Також прокуратура стверджує про наявність оперативних даних що суддя може виїхати за кордон і переховуватися від органів слідства.

Слідчого суддю Суворовського райсуду Одеси Костянтина Бобовського затримали в листопаді 2016 року. Він разом з адвокатом Ігорем Верхоли зажадали дві тисячі доларів від підозрюваної в шахрайстві. За цю суму вони обіцяли не брати її під варту. У лютому цього року йому вручили підозру по ч.3 ст.368 КК.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme