В ЄС не виключають зміну формату переговорів щодо Донбасу

Голова представництва Європейського союзу в Україні Х'юг Мінгареллі не виключає перехід до іншого формату переговорів щодо вирішення конфлікту на Донбасі 

Про це він заявив в інтерв'ю "РБК-Україна", передає Depo.ua.

"Наскільки я розумію, українська влада готова продовжувати працювати в межах "нормандського формату". Те, що міністри закордонних справ країн-членів ЄС відвідують Україну – це хороший знак. Добре, коли всі країни-члени Європейського Союзу активно залучені, але повторю, що мені невідомо про жодні офіційні обговорення зміни формату. Але це не означає, що їх не існує", - сказав Мінгареллі.

При цьому він не уточнив, коли відбудеться наступна зустріч в рамках "нормандського формату" та чи є прогрес у питанні розробки "дорожньої карти" з імплементації Мінських угод. "Дійсно, це повільний процес. Мені, на жаль, невідомо, коли відбудеться наступне засідання, але наразі немає інших варіантів (вирішення цього питання, - ред.)", - зазначив голова представництва ЄС в Україні.

Нагадаємо, 9 лютого глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) може відбутися 17 лютого під час саміту "Великої двадцятки" в Німеччині.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme