В "ЛНР" кажуть, що полонений розвідник зізнався про підготовку теракту проти Захарченка

В "ЛНР" заявляють, що полонений український розвідник Сергій Іванчук зізнався у підготовці теракту проти ватажка "ДНР" Олександра Захарченка

Як повідомляє підконтрольний "ЛНР" сайт, про це Іванчук розповів під час допиту в "МГБ ЛНР", передає Depo.Донбас.

"Мені пропонували завдання по "ДНР". Бесіда проходила в будівлі СБУ управління Самбуцкого. Нам ставили задачу по "Специалисту", (також) співробітник СБУ, лисуватий такий, я його не знаю, питав, чи можемо ми виконати завдання по "Донецькій Народній Республіці" - це підрив машини глави "ДНР" на маршруті транспортування на пункт пропуску "Успенка", - цитують окупанти Іванчука.

Також він зазначив, що одним із завдань диверсанта було "втертися" в довіру до командира батальйону ДНР "Сомалі" Михайлу Толстих з позивним "Гіві".

Раніше в МГБ ЛНР повідомили про те, що до вбивства Толстих причетні військовослужбовці восьмого полку Сил спеціальних операцій ЗСУ, службу в якому проходив Іванчук.

Нагадаємо, 10 березня так зване "МГБ" "ЛНР" показало відео з двома арештантами Сергієм Іванчуком і Іваном Дєєвим, які назвалися військовими ЗСУ і зізналися у терактах, зокрема у підриві авто з головою "народної поліції "ЛНР" Олегом Анащенком.

Вони назвалися військовослужбовцями 8 полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Згодом командування підтвердило, що ці розвідники ЗСУ перебувають у полоні терористів "ЛНР". Зв'язок з ними пропав в Луганській області 11 лютого 2017 року.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme